Nekpijn: hoe ontstaat het en welke invloed heeft het op slapen?

Nekklachten na slapen

Onderwerpen

Kampt u met een stijve nek wanneer u ’s morgens wakker wordt? Een pijnlijke nek wordt mogelijk veroorzaakt door bijvoorbeeld verrekte nekspieren of spanningen. De zeurende pijn voelt u vaak aan een zijde van de nek, maar mogelijk trekt het ook door naar uw schouder. Wellicht wordt de pijn in de nek ook veroorzaakt door een verkeerde slaaphouding. Slapen en nekklachten gaan namelijk vaak hand in hand. Wat de oorzaak van een pijnlijke nek ook is, dankzij MediSleep verzekert u zich van een goed matras voor een aangename nachtrust.

Veel voorkomende symptomen van nekpijn zijn:

  1. Pijnscheuten in de nek of hals.
  2. Stijve nek.
  3. Uitstraling van de pijn naar schouder en/of arm.
  4. Hoofdpijn en mogelijk ook misselijkheid.
  5. Tintelingen.
  6. Spierspanningshoofdpijn.
  7. De nek niet goed kunnen bewegen.

Wat zijn de oorzaken van nekklachten?

Pijn in de nek kan door verschillende factoren worden veroorzaakt. Een bekende aandoening is bijvoorbeeld een nekhernia. Daarnaast kunt u ook een whiplash oplopen na een auto- of sportongeluk. Overbelasting van de nekspieren, langdurig in een verkeerde houding zitten, staan of slapen, maar ook vermoeidheid en stress dragen mogelijk bij aan pijn in de nek. Vergeet daarbij ook niet dat kou, artrose en RSI mogelijk van invloed zijn op een pijnlijke nek. Het is belangrijk om de juiste oorzaak te achterhalen zodat u gerichte stappen kunt nemen om een pijnlijke nek tegen te gaan.

Hoe kunt u nekklachten voorkomen?

Er zijn allerlei maatregelen die u kunt treffen om een pijnlijke nek zoveel mogelijk te voorkomen of te verminderen. Probeer nek en schouders altijd zoveel mogelijk op een gezonde manier te bewegen. Blijf bewegen, is een veelgehoord advies. Dat is soms lastig, vooral als de nek gevoelig is. Toch kunt u hiermee ergere stijfheid voorkomen. Nek en schouderklachten kunnen ook worden veroorzaakt door een verkeerde slaaphouding. Bovendien spelen het matras en een goed kussen eveneens een belangrijke rol. Een goede matras en kussen in relatie tot nekpijn verminderen is daarom een uitstekende keuze.

Hoe kunnen wij u helpen met het verminderen van nek en schouderklachten?

Nekklachten voorkomen of verminderen is mogelijk door een instelbaar matras af te stemmen op uw persoonlijke behoeften. Maatwerk is daarom belangrijk. MediSleep hanteert een vijfstappenplan om u hierbij te helpen. Op die manier verzekert u zich van het juiste matras voor uw lichaam. Samen met u bekijken we uw stijve of pijnlijke nek en maken we een analyse met onze MediSleep 3D Rugscan. Op die manier wordt voor u het perfecte matras gecreëerd!

Een matras op maat biedt ook verlichting bij een pijnlijke nek en bevordert tevens een gezonde en stressvrije nachtrust. Uiteraard kunt u altijd rekenen op onze expertise, want we werken nauw samen met een paramedisch team van specialisten. Eventueel kunnen we u doorverwijzen naar bijvoorbeeld een fysiotherapeut of manueel therapeut voor het behandelen van nekpijn. U profiteert dus te allen tijde van een professionele en deskundige aanpak door het team van MediSleep.

 

 

Bedankt voor het delen!

Facebook
Twitter
LinkedIn

CONTACT MOGELIJKHEDEN

085-0608025