Rugklachten: hoe ontstaat het en welke invloed heeft het op slapen?

rugklachten

Onderwerpen

Pijn in de rug is een veel voorkomend verschijnsel en brengt allerlei ongemakken met zich mee. Bepaalde houdingen en/of bewegingen zorgen voor meer pijn en ook kan er mogelijk stijfheid optreden. Een verkeerde slaaphouding is een mogelijke oorzaak van pijn in de onderrug, maar ook een verkeerd matras en rugklachten gaan vaak samen. Wat zijn symptomen van rugpijn, hoe kunt u het voorkomen en op welke manier kan MediSleep u ondersteunen? Een instelbaar matras en rugpijn, wij weten er wel raad mee!

Veel voorkomende symptomen van rugklachten zijn:

  1. Een hevige en zeurende pijn in de rug.
  2. Uitstraling naar billen en/of benen.
  3. U kunt vanwege een pijnlijke rug minder goed bewegen.
  4. Een stijf gevoel in de rug.
  5. Bij zeer ernstige klachten mogelijk ook moeite met ademhalen.
  6. U voelt zich belemmerd bij het uitvoeren van uw dagelijkse activiteiten.
  7. U slaapt slechter vanwege een ongemakkelijke slaaphouding.

Wat is de oorzaak van rugklachten?

Rugklachten hebben vaak allerlei oorzaken. Lage rugpijn komt veel voor bij mensen die zware werkzaamheden verrichten. Langdurig in dezelfde houding zitten of staan kan er ook voor zorgen dat u kampt met pijn in de rug. Stress, spanning en overgewicht spelen mogelijk ook een rol bij het ontwikkelen van rugklachten. Verder komt ook een hernia regelmatig voor bij mensen met rugklachten. Tot slot is een verkeerde slaaphouding een denkbare aanleiding voor rugpijn. Een verkeerd matras en rugklachten is daarom niet ideaal. Gelukkig is er een instelbaar matras en rugpijn neemt hierdoor mogelijk snel af.

Hoe kunt u rugklachten voorkomen?

Pijn in de onderrug is op verschillende manieren te behandelen. Het is altijd raadzaam om een huisarts of andere medisch specialist te raadplegen, vooral als de klachten blijvend zijn of regelmatig terugkeren. Is er sprake van een verkeerde slaaphouding? Dan kunt u daar met een fysiotherapeut aan werken. Verder is het belangrijk om zoveel mogelijk te blijven bewegen. Wandelen, fietsen en zwemmen zijn goede manieren om uw conditie op peil en ook de spieren soepel te houden. Op die manier is ook overgewicht perfect tegen te gaan en is stress beter te reguleren. Daarnaast loont het om op zoek te gaan naar een matras op maat en een geschikt hoofdkussen.

Hoe wij u kunnen helpen bij pijn aan de rug

Een instelbaar matras en rugpijn tegengaan? Het is mogelijk door een beroep te doen op het team van MediSleep. Wij weten namelijk alles over een verkeerd matras en rugklachten en ook een verkeerde slaaphouding. Dit is een belangrijke veroorzaker van allerlei soorten rugklachten. Dankzij ons unieke 5-stappenplan stellen we een matras op maat voor u samen. Dit medische matras is speciaal ontwikkeld voor mensen met rugklachten! Kom daarom in beweging bij een verkeerd matras en rugklachten en laat ons u op deskundige wijze bijstaan.

MediSleep bestaat uit een team van ervaren professionals en fysiotherapeuten. We weten dus precies hoe we met een instelbaar matras en rugpijn moeten omgaan. Bovendien kunnen we u ook doorverwijzen naar een specialist mocht er meer aan de hand zijn dan alleen maar een verkeerde slaaphouding. Des te meer reden om ons in te schakelen om op die manier rugpijn te voorkomen of te verminderen.

Bedankt voor het delen!

Facebook
Twitter
LinkedIn

CONTACT MOGELIJKHEDEN

085-0608025