Schouderpijn: hoe ontstaat het en is er een relatie met slapen?

Onderwerpen

Schouderklachten en slecht slapen, het is een veelgehoorde combinatie. Het ontstaat bijvoorbeeld vanwege een verkeerde slaaphouding. Toch zijn er meerdere oorzaken voor schouderpijn of schouderklachten. Wat de reden van een pijnlijke schouder ook is, het zorgt voor veel ongemak. U voelt zich namelijk beperkt in uw doen en laten en juist wanneer u pijn ervaart, valt op hoe belangrijk de schouder is in uw dagelijkse activiteiten. Daarom is het goed om samen met MediSleep te kijken naar wat u kunt doen om de pijn te verminderen of zelfs te voorkomen.

Veel voorkomende symptomen van schouderklachten zijn:

  1. U ervaart pijn in en rondom het schoudergewricht.
  2. U voelt pijn zodra u de arm omhoog tilt.
  3. De pijn in de schouder straalt uit naar de schouderbladen en mogelijk ook naar uw nek, elleboog en/of vingers.
  4. Vanwege de pijn gebruikt u de arm minder waardoor u mogelijk kampt met een stijve schouder.
  5. Bij last van de schouder gaan veel zaken u minder goed af, bijvoorbeeld: boodschappen doen, het verrichten van allerlei huishoudelijke taken en ook sporten lukt niet.
  6. Schouderklachten en slecht slapen, het is een veel voorkomend symptoom.

Wat zijn de oorzaken van schouderklachten?

Voor schouderpijn zijn er meerdere oorzaken op te noemen. Langdurig dezelfde beweging maken is een mogelijke reden voor nekpijn, net als zwaar duw- en tilwerk. Uw leeftijd, artrose, spanningen en/of stress zijn eveneens mogelijke redenen voor schouderklachten en slecht slapen. Een verkeerde slaaphouding draagt eveneens niet bij aan het verminderen van een pijnlijke schouder, maar is misschien juist de aanleiding van uw klachten. Tot slot zijn schouderklachten en een te hard/zacht matras een veelgehoorde oorzaak.

Hoe kunt u schouderklachten voorkomen?

Bij schouderpijn is het altijd raadzaam om een huisarts te raadplegen. Daarnaast helpt het ook om een fysiotherapeut te bezoeken voor een effectieve behandeling. Probeer verder om een pijnlijke schouder zoveel mogelijk te bewegen. Dit is niet altijd eenvoudig, maar voorkomt wel ergere stijfheid. Vermijd te zwaar, duwen en/of trekken. Neem ook uw slaaphouding eens onder de loep. Is er misschien sprake van een verkeerde slaaphouding of zijn schouderklachten en een te hard/zacht matras wellicht het probleem?

Op welke manier kan MediSleep helpen om pijnlijke schouders te verminderen?

Schouderklachten en slecht slapen, bij MediSleep weten we daar alles van. Een onjuist matras draagt wellicht bij aan een verkeerde slaaphouding. Schouderklachten en een te hard/zacht matras is iets dat we ook vaak tegenkomen. Daarom gaan we samen met u op zoek naar een geschikte oplossing. Dit doen we door middel van ons eigen unieke 5-stappenplan. Het is opgesteld door een team van ervaringsdeskundigen en specialisten. We kijken naar wat uw lichaam nodig heeft zodat we het matras kunnen instellen op uw schouderbreedte en slaaphouding zodat u minimale druk op uw schouders ervaart.

Bij schouderklachten en een te hard/zacht matras of een verkeerde slaaphouding is het raadzaam om MediSleep in te schakelen. Wij hebben de kennis en ervaring om u te helpen aan een deugdelijk instelbaar matras. Dit stimuleert een goede nachtrust en voorkomt pijnlijke schouders. Neem daarom snel contact op voor een MediSleep intake!

 

 

 

Bedankt voor het delen!

Facebook
Twitter
LinkedIn

CONTACT MOGELIJKHEDEN

085-0608025